روكش هاي كامپوزيت بهترين راه حل براي زيبايي طرح لبخند مي باشند. با كمك روكش هاي كامپوزيت مي توان عيوبي همچون بدرنگي و زردي دندان ها، لب پريدگي و شكستگي هاي جزئي را برطرف نمود. در ادامه ي مطلب قصد داريم در خصوص نحوه كامپوزيت دندان صحبت نماييم و مراحل آن را نام ببريم:
نحوه ي كامپوزيت دندان سپيدنت
نحوه ي كامپوزيت دندان به اين شكل است كه در ابتدا انتخاب رنگ كامپوزيت انجام مي شود. كامپوزيت هاي دندان در رنگ هاي متنوعي وجود دارند و هر فردي بايد از قبل رنگ موردنظر خود را انتخاب نمايد. رنگ كامپوزيت ونير بايد با رنگ پوست و مو تطابق داشته و كاملا هماهنگ باشد تا زيباتر جلوه نمايد. دندانپزشك از كتابچه راهنماي خود كه شامل نمونه هايي مختلف از رنگهاي كامپوزيت است براي كمك به انتخاب رنگ توسط بيمار استفاده مي كند تا رنگي را انتخاب كند كه نزديك ترين تطابق را با رنگ دندان هاي بيمار داشته باشد.
مرحله ي دوم: آماده سازي و تميز كردن دندان ها
اگر سطح دندان تميز و بدون جرم نباشد نمي توان روكش هاي كامپوزيت را قرار داد به همين علت قبل از قرار دادن روكش هاي كامپوزيت، دندانپزشك دندان هاي شما را پوليش مي كند تا هر گونه جرم و پلاك دنداني را از روي آن ها برداشته شود. اين آماده سازي به لايه ميناي دندان نفوذ كرده و عاج يا لايه زيرين دندان ظاهر مي شود.
مرحله ي سوم: متخلخل كردن سطح دندان با اسيد
پس از تميز كردن و آماده سازي دندان ها نوبت به متخلخل كردن سطوح دندان به كمك ماده اسيدي دندان است . ماده اسيدي دندان به صورت ژل است كه در قالبهاي سرنگي كوچك موجود است. اين ژل به طور معمول حاوي 30 تا 40 درصد اسيد فسفريك است و بر روي دنداني كه قرار است كامپوزيت شود ريخته ميشود. اين ژل اسيدي به مدت 15 ثانيه بر روي سطح دندان گذاشته و سپس بطور كلي از روي دندان شسته مي شود. پس از پاك كردن ژل، اكنون سطح دندان كاملا آماده كامپوزيت است.
مرحله ي چهارم: گذاشتن كامپوزيت ونير بر روي دندان
در اين مرحله، دندانپزشك ماده كامپوزيت را با استفاده از يك برس كوچك يا اپليكاتور روي سطح متخلخل شده ي دندان اعمال مي كند. براي آنكه اطمينان حاصل شود كه ماده كامپوزيتي دندان به شكل يك لايه نازك بر روي كل دندان و سطوح آن پخش شده است گاهي اوقات به آرامي بر روي دندان باد دميده مي شود.
مرحله ي پنجم: پوليش كامپوزيت دندان
پس از آنكه ماده كامپوزيت بر روي دندان قرار گرفت، دندانپزشك پرتو نوري با طول موج خاص را بر روي آن مي تاباند.نور يكي از اين واحدها به رنگ آبي است و كاتاليزور را در ماده كامپوزيت فعال مي كند و موجب سخت شدن آن مي شود. معمولا مدت زمان تابش نور بر روي كامپوزيت دندان حدود 10 تا 20 ثانيه خواهد بود. پس از آن اكنون مي توان گفت كه كامپوزيت ونير سپيدنت اوليه اي براي دندان ايجاد شده است.
مرحله ي ششم: ترميم و گذاشتن ماده كامپوزيتي دندان
پس از آن كه باندينگ اوليه با سطح دندان ايجاد شده است از طريق ماده كامپوزيتي اكنون لايه هاي پي در پي كامپوزيت دنداني به دندان اضافه مي شود تا شكل و حجم مورد نياز براي ترميم دندان فراهم شود. با افزودن و تنظيم هر يك از اين لايه ها، يك پيوند شيميايي با لايه هاي كامپوزيت كه قبلا بر روي دندان قرار داده شده اند ايجاد مي شود. كامپوزيت داراي استحكام زيادي است. دندانپزشك آن را در قسمتهاي كوچك بر روي دندان ميگذارد و به آرامي هر يك از آنها را بر روي جاي خود با برس ميمالد تا زماني كه بخشي از ترميم در حال ساخت از شكل مورد نياز برخوردار باشد.
مرحله ي هفتم: فرم دهي كامپوزيت
پس از آن كه دندانپزشك از موقعيت كامپوزيت ونير دندان رضايت كامل داشت به كمك همان نور قبلي تنظيمات اوليه را انجام مي دهد. معمولا مدت زمان لازم براي تابش پرتو نور چيزي حدود 10 تا 40 ثانيه و در برخي از موارد احتمالا بيشتر است.